Groepsactiviteit 23 april 2017

Beste ouders, leden en sympathisanten

Op 23 april vindt onze tweejaarlijkse groepsactiviteit weer plaats. De leiding heeft voor jullie een geweldig tof spel in elkaar gestoken waar je al je denk- en speurkunsten zeker voor zal moeten gebruiken! Hierbij zijn ook de ouders van harte welkom. Het ideale moment dus om (nog) eens van dichtbij mee te maken hoe het is om lid te zijn en de leiding beter te leren kennen. Zorg ervoor dat heel je familie komt zodat jullie team met de overwinning (en prijs!) kan gaan lopen. De groepsactiviteit zal plaatsvinden van 9u30 tot 14u30 op het Valaar en omstreken zodat de ouders zeker niet hoeven te rijden. We openen aan de lokalen van de Egied Segerslaan en eindigen aan de lokalen van de Gebroeders De Wachterstraat. Er zal lunch door de leiding voorzien worden. Breng per persoon aub €2 en je enthousiasme mee! Gelieve voor 20 april in te schrijven via sofielaur@hotmail.com zodat wij weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Hopelijk tot dan!

Een stevige linker,

Leiding 54 Scouts Valaar

Voorwoordje van de groepsleiding

Beste ouders, leden en sympathisanten,

Allereerst wensen wij, de voltallige leidingsploeg, jullie een gelukkig, gezond en bruisend 2017 toe! Wij hopen dat jullie een fantastisch jaar zullen beleven en hopen met onze scouts hier een steentje aan bij te dragen.

Aangezien het merendeel van de leiding examens heeft in januari, houden sommige takken een avondvergadering. Bekijk zeker op tijd het boekje zodat jullie de wekelijkse vergadering niet hoeven te missen!

De eerste activiteit die op de agenda staat, is het jaarlijkse givercafé op 4 februari. Voel jullie vrij om iets te komen drinken in onze lokalen in de Gebroeders de Wachterstraat - waar jullie zullen bediend worden door de enige echte givers van scouts Valaar 54 - en zo hun kamp te steunen. Dat is mooi meegenomen, toch?

Op 18 februari organiseren we onze eerstvolgende editie van ‘Fiftyfour’. Dit scoutsfeestje voorziet een belangrijk aandeel van de ondersteuning van onze werking. Aangezien de leiding hier tot in de vroege uurtjes van zondagochtend zal werken en hier ook een groot deel van de rest van het weekend mee bezig is, wordt er dit weekend geen vergadering georganiseerd.

Sommige takken zullen hun leiding ook een tweede weekend op rij moeten missen, omdat het weekend van 24-26 februari een vormingsweekend wordt georganiseerd door Gouw Antwerpen. De takleiding is vrij om hier aan deel te nemen en zo hun scoutservaring en -kennis aan te dikken. Om na te kijken of jullie leiding al dan niet deelneemt, verwijzen we naar de rest van het programma.

------==== BELGISCHE AVOND ====------

Na het grote succes van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw een geweldige, heerlijke, gezellige, lekkere, fantastische BELGISCHE AVOND!

Wij verwelkomen jullie graag op 25 maart in de mooi ingeklede zaal, De Snek (Valaarhof). Daar kunnen jullie genieten van een avond vol lekker, Belgisch eten en gezellige babbels. Er is keuze uit 3 gerechten, waarvan één vegetarisch. Om de avond vlot te laten verlopen kan je kiezen tussen twee shiften om te komen eten. Inschrijven kan door een

mailtje te sturen ( voor 12 maart) naar anouck.demunck@gmail.com met volgende gegevens:

Tijdstip ( 18u-20u of 20u-22u)

Aantal personen

Gerechten

De gerechten zijn stoofvlees (€ 15) (kinderportie €12), Frikadellen met krieken (€12) (kinderportie €8) en quiche (vegetarisch)( €12) . In deze prijs zitten frieten en groentjes à volonté en het dessertenbuffet inbegrepen.

Een feestelijke linker,

Jullie groepsleiding:

Matthias, Emma en Sam

Kerstboomverkoop

Beste leden, ouders, sympathisanten,

De jonggivers van scouts Valaar verkopen dit jaar niets minder dan kerstbomen! De boomsoort die wij in de aanbieding hebben is de Omorika (Servische spar)

De bomen zijn tussen de 1,5 en 1,75 m hoog en zijn voorzien van een pot

De bomen kunnen aan huis (in Wilrijk en Hoboken) geleverd worden op 11 december 2016 mits een kleine vervoerskost van 2 euro.

Er is ook de mogelijkheid om de boom te komen ophalen op dezelfde datum aan onze lokalen in de Egied Segerslaan tussen 9u30 en 12u.