Overgang + BBQ 15 september 2018

Beste ouders, leden en sympathisanten,

Noteer alvast 15 september in jullie agenda voor de overgang en aansluitende BBQ!

voorwoordje januari & februari 2018

Beste ouders, leden en sympathisanten,

Na al de takweekends in de afgelopen maanden, de gelukwensen, familiefeestjes, volle buiken, goede voornemens,… zijn we helemaal klaar voor een hele hoop scoutsactiviteiten.

Aangezien de meeste leiding examens hebben in januari, doen som-mige takken avondvergadering! Kijk elke week goed wanneer het scouts is zodat je dit niets hoeft te missen!

In januari en februari kunnen jullie ook enkele nieuwe gezichten te-genkomen. De jins (laatste jaar voordat ze leiding worden) doen dan stage bij de kapoenen, welpen en pioniers en versterken zo ons lei-dingsteam.

Op 3 februari verwelkomen wij julie graag in de mooi ingeklede zaal, De Snek (Valaarhof). Daar kunnen jullie genieten van een avond met lekker Belgisch eten en gezellige babbels. Er is keuze uit 3 menu’s, waarvan één vegetarisch. Om de avond vlot te laten verlopen kan je kiezen tussen twee shiften om te komen eten

In het laatste weekend (23 – 25 februari) gaan we dan op het langver-wachte weekend met alle takken te samen. Meer info volgt nog maar vergeet deze datum niet te noteren in jullie agenda!

Kampen:

Kapoenen: 10 - 15 juli 2018

Welpen: 8 – 15 juli 2018

Pioniers: 5 – 15 juli 2018

Jong–givers: 5 – 15 juli 2018

Givers: 2 – 15 juli 2018

Tot snel en we hopen alle leden te zien op groepsweekend!

Matthias, Sam en Emma

Voorwoordje november & december 2017

Beste leden en ouders,

Nu jullie de afgelopen maand jullie nieuwe leiding hebben leren kennen, is het tijd voor de laatste 2 maanden van 2017. Hopelijk hebben jullie na eerste spetterende maand zin om er een fantastisch jaar van te maken.

Dit jaar hebben wij terug een eigen jintak. Op 11/11 organiseren zij een heerlijke eetavond. Dus heb je geen zin om die dag te koken en ben je vergeten om naar de winkel te gaan dan kan je daar genieten van een overheerlijke pasta. Wij hopen dat hun uitleg jullie kan overtuigen om daar te gaan smullen.

"Spaghetti en pasta pesto à volonté? Daarvoor moet je bij ons zijn!

The jinpack van de 54 zal zorgen voor een superlekker pastabuffet. Zelfs een voorgerecht, tomaat met mozzarella, wordt voorzien. En een dessert? Ja hoor, dat ook!

Er zijn 2 shiften, 17.30u en 20.00u. De prijs van onze magnifieke kookkunsten bedraagt €14.

Om je in te schrijven stuur je een mail naar jins@scoutsvalaar.be met je naam, met hoeveel personen je komt, welke shift je graag wilt en hoe je gaat betalen voor 08/11/2017. Je kan dit cash aan de kassa doen, of je kan geld overschrijven op het rekeningnummer BE80 9794 3198 7077 met vermelding van jouw naam.

Tot dan!
Groetjes, The jinpack"

Mocht het lidgeld nog niet betaald zijn, dan zouden we willen vragen om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Hieronder volgt nog eens de praktische informatie:

Voor het scoutsjaar 2017-2018 bedraagt het lidgeld 40 euro voor het eerste kind en 36 euro voor de volgende kinderen van het gezin. Hiervan gaat 32 euro naar Scouts en Gidsen Vlaanderen om jullie te verzekeren tijdens elke scoutsactiviteit. Het resterende geld dient om de werking van de groep te ondersteunen.

Het lidgeld kan betaald worden door het verschuldigde bedrag over te schrijven op onze groepsrekening (BE69 9794 3198 7178), met als mededeling ‘naam + tak’.

Het uniform :

Kapoenen:

- gele 54 T-shirt

- groepsdas (rood blauw).

Welpen, Pioniers, Jong-Givers en Givers:

- gele 54-Tshirt

- groepsdas

- groene broek/short/rok

- een beige scoutshemd

De Tshirts en dassen zijn bij de leiding te koop. Je kan deze aankopen zondag NA de vergadering.  Er is ook tweedehandskleding te koop maar dit is afhankelijk van de voorraad.

Nog enkele belangrijke data:

11/11/2017: Jintaliaanse avond

03/02/2018 Belgische Avond

23/02-25/02: groepsweekend

13/05/2017 Kampnamiddag

Kampen:

· Kapoenen 10-15 juli 2018

· Welpen 8-15 juli 2018

· Pioniers 5-15 juli 2018

· Jonggivers 5-15 juli 2018

· Givers 2-15 juli 2018

Wij wensen jullie fijne en gezellige feestdagen en hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen in 2018!

Stevige linker van jullie groepsleiding,
Emma, Sam & Matthias