logo print

laatste nieuws

Home

voorwoordje januari & februari 2018

 

Beste ouders, leden en sympathisanten, 

Na al de takweekends in de afgelopen maanden, de gelukwensen, familiefeestjes, volle buiken, goede voornemens,… zijn we helemaal klaar voor een hele hoop scoutsactiviteiten. 

Aangezien de meeste leiding examens hebben in januari, doen som-mige takken avondvergadering! Kijk elke week goed wanneer het scouts is zodat je dit niets hoeft te missen! 

In januari en februari kunnen jullie ook enkele nieuwe gezichten te-genkomen. De jins (laatste jaar voordat ze leiding worden) doen dan stage bij de kapoenen, welpen en pioniers en versterken zo ons lei-dingsteam. 

Op 3 februari verwelkomen wij julie graag in de mooi ingeklede zaal, De Snek (Valaarhof). Daar kunnen jullie genieten van een avond met lekker Belgisch eten en gezellige babbels. Er is keuze uit 3 menu’s, waarvan één vegetarisch. Om de avond vlot te laten verlopen kan je kiezen tussen twee shiften om te komen eten 

In het laatste weekend (23 – 25 februari) gaan we dan op het langver-wachte weekend met alle takken te samen. Meer info volgt nog maar vergeet deze datum niet te noteren in jullie agenda! 

Kampen: 

Kapoenen: 10 - 15 juli 2018 

Welpen: 8 – 15 juli 2018 

Pioniers: 5 – 15 juli 2018 

Jong–givers: 5 – 15 juli 2018 

Givers: 2 – 15 juli 2018 

Tot snel en we hopen alle leden te zien op groepsweekend! 

Matthias, Sam en Emma 

Voorwoordje november & december 2017

Beste leden en ouders,

Nu jullie de afgelopen maand jullie nieuwe leiding hebben leren kennen, is het tijd voor de laatste 2 maanden van 2017. Hopelijk hebben jullie na eerste spetterende maand zin om er een fantastisch jaar van te maken.

Dit jaar hebben wij terug een eigen jintak. Op 11/11 organiseren zij een heerlijke eetavond. Dus heb je geen zin om die dag te koken en ben je vergeten om naar de winkel te gaan dan kan je daar genieten van een overheerlijke pasta. Wij hopen dat hun uitleg jullie kan overtuigen om daar te gaan smullen.

"Spaghetti en pasta pesto à volonté? Daarvoor moet je bij ons zijn!

The jinpack van de 54 zal zorgen voor een superlekker pastabuffet. Zelfs een voorgerecht, tomaat met mozzarella, wordt voorzien. En een dessert? Ja hoor, dat ook!

Er zijn 2 shiften, 17.30u en 20.00u. De prijs van onze magnifieke kookkunsten bedraagt €14.

Om je in te schrijven stuur je een mail naar jins@scoutsvalaar.be met je naam, met hoeveel personen je komt, welke shift je graag wilt en hoe je gaat betalen voor 08/11/2017. Je kan dit cash aan de kassa doen, of je kan geld overschrijven op het rekeningnummer BE80 9794 3198 7077 met vermelding van jouw naam.

Tot dan!
Groetjes, The jinpack"  

 

Mocht het lidgeld nog niet betaald zijn, dan zouden we willen vragen om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Hieronder volgt nog eens de praktische informatie:

Voor het scoutsjaar 2017-2018 bedraagt het lidgeld 40 euro voor het eerste kind en 36 euro voor de volgende kinderen van het gezin. Hiervan gaat 32 euro naar Scouts en Gidsen Vlaanderen om jullie te verzekeren tijdens elke scoutsactiviteit. Het resterende geld dient om de werking van de groep te ondersteunen.

Het lidgeld kan betaald worden door het verschuldigde bedrag over te schrijven op onze groepsrekening (BE69 9794 3198 7178), met als mededeling ‘naam + tak’.

Het uniform :

Kapoenen:

- gele 54 T-shirt

- groepsdas (rood blauw).

Welpen, Pioniers, Jong-Givers en Givers:

- gele 54-Tshirt

- groepsdas

- groene broek/short/rok 

- een beige scoutshemd

De Tshirts en dassen zijn bij de leiding te koop. Je kan deze aankopen zondag NA de vergadering.  Er is ook tweedehandskleding te koop maar dit is afhankelijk van de voorraad.

 

Nog enkele belangrijke data:

11/11/2017: Jintaliaanse avond

03/02/2018 Belgische Avond

23/02-25/02: groepsweekend

13/05/2017 Kampnamiddag

 

Kampen:

· Kapoenen 10-15 juli 2018

· Welpen 8-15 juli 2018

· Pioniers 5-15 juli 2018

· Jonggivers 5-15 juli 2018

· Givers 2-15 juli 2018

 

Wij wensen jullie fijne en gezellige feestdagen en hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen in 2018!

Stevige linker van jullie groepsleiding,
Emma, Sam & Matthias

 

Voorwoordje September 2017

 

Beste leden en ouders, 

Eindelijk begint het scoutsjaar weer!

Dit na een zomer met een fantastisch scoutskamp! Nog 2 vergaderingen met de oude leiding en dan is het op 16 september overgang! Hier komen jullie na lang wachten jullie nieuwe leiding te weten. 

 

Op 9 september is er een grote verenigingenmarkt met verenigingen van het Valaar. Die markt zal op het voetbalveld staan en duurt van 11 tot 18u. De scouts zal daar ook in een kraampje staan, en er zal veel te doen zijn. Verder zal er ook een springkasteel staan en zullen wij grote spellen spelen met de kinderen. Kom zeker eens een kijkje nemen! 

 

Op 16 september is het dan eindelijk de lang verwachtte overgang, die zal starten om 9u30 aan de lokalen in de Gebroeders De Wachter-straat. In de voormiddag wordt er dan met alle leden een groot spel ge-speeld tot 12u30. ’s Middags wordt er eten voorzien voor de leden. Hiervoor moeten jullie wel €1 meenemen. Om 13u30 beginnen we dan met de overgang van de 2de-jaars kapoenen naar de welpen. Hieron-der kunnen jullie een lijstje vinden met de vermoedelijke starturen: 

13u30: kapoenen 

14u: welpen 

14u30: pioniers 

15u: jonggivers 

15u30: givers 

16u: jins 

Onder het motto goede afspraken maken goede vrienden hebben we toch enkele belangrijke puntjes die we op voorhand toch al willen aanhalen. Als eerste en belangrijkste zal er zoals elk jaar weer een afbakening van het terrein zijn waarachter iedereen die niet overgaat wordt geacht achter te blijven. Wij dringen er dit jaar weer op aan om erachter te blijven, ook om foto’s te nemen. Net zoals vorig jaar wordt er gezorgd voor foto’s van de leden die overgaan. Deze zullen we achteraf weer aan de ouders bezorgen. Wij zijn dus niet verantwoordelijk voor waterschade aan elektronische toestellen. Vervolgens vragen we ook om naar de instructies van alle leiding te luisteren. Als iedereen deze 2 afspraken respecteert, kunnen wij ons beter focussen op de leden die overgaan en gevaarlijke situaties vermijden. De leden die niet overgaan zijn uiteraard ook van harte welkom om hun vriendjes en vriendinnetjes die overgaan te helpen. 

Niet vergeten: €1, extra centje voor een drankje, kleren die vuil mogen worden, eventueel handdoek en propere kledij 

 

Op 23 september is het geen vergadering want dan is de leiding op weekend om het nieuwe scoutsjaar te plannen. Op 1 oktober zullen we er opnieuw invliegen voor de eerste vergadering met jullie nieuwe leiding. 

 

Net zoals elk jaar moet er ook dit jaar weer lidgeld betaald worden. Net zoals vorig jaar bedraagt die €40 voor het eerste kind en €36 voor de volgende kinderen. Hiervan gaat €32 naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hiermee ben je verzekerd tijdens elke scoutsactiviteit en kunnen we beroep doen op de dienstverlening van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het resterende geld dient om de werkingskost van de groep te dekken. U kan het lidgeld betalen door het verschuldigde bedrag over te schrijven op onze groepsrekening (BE69 9794 3198 7178) voor 1 oktober 2017. 

 

Mocht dit bedrag te hoog zijn dan kan u altijd contact opnemen met de groepsleiding. Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet ook een vermin-derd tarief waarbij het lidgeld op €10 komt te liggen als dit te hoog blijkt te zijn. 

Nieuwe leden die graag willen inschrijven kunnen een mailtje sturen naar groepsleiding@scoutsvalaar.be voor meer informatie. 

 

Stevige linker van jullie groepsleiding, 

Emma, Sam & Matthias 

de programma's

of download het volledige
programmaboekje

 

Onze activiteiten